logga liten

Padel

Öppettider 2020
---------------------------------------------------
Öppet för bokning från 4:e April

Boka via bokapadel.nu

Tränare: Fabian Hagberg.
Fabbe är16 år gammal och en av få som gått tränarutbildning för Padel och med tränare som Dani Dios och Andreas Johansson. Spelar och tränar på Padelcenter Göteborg sedan 2 år. Vi erbjuder Padellektioner för barn, nybörjare samt medelgoda spelare. Alternativt kan Fabbe vara din sparringpartner till bättre spelare som vill spela Padel på en bra nivå. Hör av dig med dina önskemål!
Pris: 700kr per timma inklusive banhyra.
Barn & ungdom upp till 15 år: 600kr per timma inklusive banhyra.
Kontakta Fabbe direkt för bokning av lektioner eller träningsspel: 0705-211243
Hoppas vi ses på banan i sommar!
Fabian Hagberg

Kortfattade regler padel

På en vanlig plan (10x20m) spelar man alltid dubbel
Poängräkning är samma som tennis
Linjerna på planen används endast vid serve
Serve ska slås underhands och studsa i motspelarnas serveruta
Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig
Man har två servar på sig
Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva
Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida

Detaljerade regler padel

Reglerna i padel är i många fall likt tennisens regler men det finns några undantag, exempelvis regler angående väggarna.
Poängräkning
Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.
I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.
I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.
Serve
Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i, eller under, midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen.
Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serveruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.
Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.
Väggarna
Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen, det kan vara användbart om man hamnar i en trängd situation.
Gallret får bollen endast studsa upp på när man ska ta emot en boll. Bollen är då levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.
Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.
Hur vinner man poäng?
I padel vinner man poäng om:
-Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida
-Motståndaren slår bollen i nät
-Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur "buren" eller direkt på en av dina väggar
-Notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren. Om bollen smashas utanför är det ok för motståndaren att springa utanför planen och ta bollen innan den studsat.
-Motståndaren slår bollen i sitt eget galler
-En motståndare träffas av bollen

Träning
Vi erbjuder lektioner för barn och vuxna, privat eller i grupp. Kontakta Niklas Hagberg för lektion, tel: 0705-150150.
Se prisinformation.

Head padel pro s 3-pack.

80kr

 

Head flash 2019 New
Maximum power from a low cost racquet. With the novel soft rubber flash you will improve your game while smashing you opponent.
Head size: 525 kvcm
Weight: 355 gr
Ord pris: 1199kr Nu: 995kr